Ofte stilte spørsmål

 

Kan jeg sende dere lydfiler/videofiler som dere lager CD/DVD av?

Ja, det kan du. Huk av for dette under tjenester i nettbutikken. Vær oppmerksom på at vi ikke er ansvarlig for kvalitet eller innhold i lydfilene eller videofilene. (Prisene som er oppgitt forutsetter levert fysisk master, og trykksaker som er klare til trykk.)

 

Hva betyr utfallende trykk?

Utfallende trykk betyr at bakgrunner og bilder som skal gå helt ut til kanten på trykksakene skal gå 3 mm utenfor kanten. Dette er fordi trykksakene trykkes på et stort papir, som deretter kuttes til riktig størrelse. Når alle arkene ligger oppå hverandre oppstår det noe unøyaktighet i kappingen, og derfor trenger man en margin på 3 mm på utsiden av alle trykksakene.

 

Hva er glassmaster?

Glassmaster er en master som lages for å presse platene (også kalt støpeproduksjon). Produksjon ved glassmaster lønner seg ved opplag fra ca 300 eksemplarer, da oppstartskostnaden først ved dette antallet gjør det billigere enn f eks CD-brenning. Glassmasteren lages i et laboratorium på fabrikken, hvor operatørene har på seg hvite støvtette drakter i et ekstremt kontrollert miljø. Vi utleverer aldri glassmastere.

 

Hvor lang tid tar det?

På "QuickService" produksjoner har vi normalt 3-4 arb. dagers leveringstid + frakt fra mottatt og godkjent materiell. Kortere leveringstid (et par timer) er mulig på forespørsel, mot et tillegg i prisen. Andre produksjoner har normalt en leveringstid på 7-15 arb. dager avhengig av cover type, antall og leveringasdresse.

 

Tips:

Beregn alltid god tid, å legge releasekonserten til samme dag som vi sier at vi leverer kan være en farlig sport. Det er ofte at trykksakene som leveres ikke inneholder den kvalitet som behøves for å lage et godt produkt, og at produksjonen blir utsatt. Unngå søvnløse netter; vær ute i god tid!